Три країни блокують фінансування Bayraktar для України - ЗМІ

Три країни блокують фінансування Bayraktar для України - ЗМІ

Укрінформ
Греція, Кіпр і Франція заблокували фінансування постачання для України безпілотників Bayraktar і артилерійських снарядів турецького виробництва, які мали закуповуватися за європейські кошти.

Про це повідомляє грецьке видання Kathimerini, передає Укрінформ.

“Під час засідання Комітету з питань політики та безпеки Європейського Союзу на початку минулого тижня три країни заявили про свою опозицію, наклавши вето на пропозицію, яка, як здавалося, отримала підтримку більшості держав-членів”, - інформує видання.

Посилаючись на дипломатичне джерело в Брюсселі, видання зазначає, що постійні представництва Греції та Кіпру в ЄС певний час мали ознаки того, що готується велике замовлення з боку Туреччини, яке буде фінансуватися за кошти ЄС, призначені для екстрених потреб України.

“Коли це дійсно підтвердилося, постійні представники Греції, Кіпру та Франції швидко відреагували, заблокувавши процедуру”, - зазначає видання.

Читайте також: Безпілотники Bayraktar застосовують на війні, але вже з іншими цілями - посол

Як повідомляв Укрінформ, турецька компанія Baykar в Україні будує підприємство, за 12 місяців очікується початок етапу внутрішнього технічного оснащення. Потужність становитиме близько 120 одиниць щороку, але досі незрозуміло, чи буде виробництво на українському заводі зосереджено на моделі безпілотників Bayraktar TB2 або TB3.

Фото: Baykar

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-