Британія нагадала Китаю, що агресія РФ проти України загрожує міжнародній безпековій системі

Британія нагадала Китаю, що агресія РФ проти України загрожує міжнародній безпековій системі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон у ході зустрічі з китайським колегою Ван Ї підкреслив, що агресія Росії проти України загрожує заснованій на правилах міжнародній системі, покликаній забезпечити глобальну безпеку.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні британського зовнішньополітичного відомства про переговори двох топдипломатів на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Зазначається, що на зустрічі британський міністр порушив низку питань, важливих для національних інтересів Великої Британії.

У контексті двосторонніх відносин Кемерон і Ван погодилися, що Велика Британія та Китай повинні продовжувати співпрацю, зокрема, розвивати торгові зв’язки, працювати разом для боротьби зі зміною клімату та підтримувати культурну взаємодію між народами двох країн.

Британський топдипломат «скористався можливістю, щоб недвозначно викласти позицію Лондона щодо низки розбіжностей, зокрема, стосовно прав людини в Сіньцзяні та Гонконгу, а також британських парламентарів, проти яких Китай запровадив санкції».

При обговоренні міжнародних питань Кемерон закликав Китай використовувати свій вплив на Іран для тиску на хуситів через їх дії в Червоному морі.

«Він (Кемерон – ред.) також підкреслив, що агресія Росії проти України загрожує заснованій на правилах міжнародній системі, яка покликана забезпечити безпеку всіх нас», - ідеться в повідомленні відомства.

Читайте також: Ознак, що Китай відіграватиме конструктивну роль у війні РФ проти України, немає - експерт

Ван Ї, своєю чергою заявив, що Китай і Велика Британія, як постійні члени Ради Безпеки ООН, повинні зміцнювати стратегічну комунікацію та відігравати належну їм роль у просуванні безпеки та підтримці глобального миру.

«Китай є великою країною з найкращим рівнем миру та безпеки… Ми захищаємо справжню багатосторонність і твердо підтримуємо міжнародну систему, що базується на цілях та принципах Статуту ООН, а також міжнародний порядок, заснований на міжнародному праві», - повідомили в МЗС КНР.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар Ентоні Блінкен висловив главі МЗС Китаю Ван Ї занепокоєння США щодо підтримки Пекіном війни Росії проти України, зокрема, постачанням компонентів, які країна-агресор використовує для виробництва зброї.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-