Не треба робити проблеми з оновлення військового керівництва - Данілов

Не треба робити проблеми з оновлення військового керівництва - Данілов

Ексклюзив
Укрінформ
Оновлення військового керівництва в Україні – природний процес. Не треба робити з цього проблеми.

На цьому секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов наголосив в інтерв‘ю Укрінформу

Так, відповідаючи на запитання щодо причини оновлення військового керівництва, секретар РНБО наголосив, що Володимир Зеленський має право ухвалювати будь-які кадрові рішення, адже саме він як Президент і Верховний головнокомандувач несе відповідальність за стан справ в Україні.

"Коли Президент ухвалює рішення змінити головнокомандувача ЗСУ, новий головком пропонує призначити нових людей на ті чи інші посади. Це природний процес. Не треба робити з цього проблеми", – додав Данілов.

У цьому контексті він висловив думку, що попередні військові командувачі продовжуватимуть брати участь у захисті України від російських загарбників. "Я більш ніж упевнений, що вони працюватимуть на державу, на тих чи інших посадах, у тих чи інших установах – не тільки в Збройних силах. У нас достатньо структур сектору безпеки і оборони, наприклад, Державна прикордонна служба, Міністерство внутрішніх справ, Національна гвардія. Ми не маємо зараз повної відповіді на це питання, але я впевнений, що всі ці фахівці будуть залучені до здобуття нашої перемоги", – зауважив секретар Ради нацбезпеки і оборони.

Водночас Данілов уникнув відповідей на запитання: які посади глава держави пропонував зайняти генералу Валерію Залужному після звільнення, а також чи погодився колишній головнокомандувач Збройних сил України залишитися в команді.

"Мені багато чого відомо, але майте на увазі, якщо Президент спілкується з тією чи іншої людиною, тільки Президент і ця людина можуть розповідати, про що вони розмовляли", – підкреслив він.

Читайте також: Зміни у керівництві ЗСУ: рішучий наступ обовязково буде

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 8 лютого призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил України замість Валерія Залужного.

9 лютого глава Української держави призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича начальником Генерального штабу ЗСУ замість Сергія Шаптали.

11 лютого Президент України призначив нових командувачів Сухопутних військ, Об'єднаних сил, Десантно-штурмових військ та Сил територіальної оборони. Генерал-лейтенанта Олександра Павлюка призначено командувачем Сухопутних військ, Юрія Содоля – командувачем Об‘єданих сил, Ігоря Скибюка – командувачем Десантно-штурмових військ, Ігоря Плахуту – командувачем Сил територіальної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-