На засіданні Ради Україна-НАТО мають обговорити практичні кроки підтримки Києва

На засіданні Ради Україна-НАТО мають обговорити практичні кроки підтримки Києва

Укрінформ
Під час засідання Ради Україна-НАТО будуть обговорені практичні кроки підтримки України Альянсом.

Про це у Брюсселі перед початком зустрічі очільників оборонних відомств країн НАТО сказав міністр оборони Латвії Андріс Спрудс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішня дискусія також буде присвячена цим практичним крокам – як ми можемо підтримати Україну, як ми можемо співпрацювати з Україною у форматі Ради Україна-НАТО і в більш широкій перспективі", - прокоментував міністр питання про очікування від зустрічі.

Він додав, що країни НАТО погодилися на саміті у Вільнюсі минулого року, що "Україна буде рухатися до членства в НАТО". 

"Є конкретна декларація про те, що це станеться, як тільки дозволять умови і союзники погодяться щодо цього. Безумовно, ми можемо багато зробити і до Вашингтонського саміту – зробити практичні кроки, домовитися про практичні кроки", - сказав Спрудс.

Читайте також: Держдеп спростував, що Штати начебто чинять опір членству України в НАТО

Латвійський міністр також прокоментував питання про виробництво боєприпасів для України – на його переконання, до кінця року обіцяний мільйон боєприпасів буде поставлено. 

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі проходить зустріч міністрів оборони країн Альянсу, в рамках якої відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Очікується, що міністр оборони України Рустем Умєров візьме участь у цьому заході в режимі телеконференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-