Недостовірне декларування криптовалюти: САП завершила слідство у справі депутата Маріковського

Недостовірне декларування криптовалюти: САП завершила слідство у справі депутата Маріковського

Укрінформ
Завершено досудове розслідування у справі чинного народного депутата, якого підозрюють в недостовірному декларуванні криптовалюти на 24,6 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

“14 лютого прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно чинного народного депутата, підозрюваного в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", - ідеться у повідомленні.

За дорученням прокурора детективи Національного антикорупційного бюро відкрили матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

У 2020 році указаний депутат задекларував криптовалюту вартістю 24,6 млн грн, яка начебто належала йому ще з 2019 року. Проте у межах досудового розслідування, яке було розпочато за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції, встановлено, що криптовалютний гаманець, який зазначив у себе в декларації депутат, насправді ніколи йому не належав – усі транзакції з придбання віртуальної валюти здійснювались громадянами іншої держави, які жодним чином не були пов’язані з депутатом.

Читайте також: Посли країн G7 вважають, що винятки в е-декларуванні слід робити тільки для військових

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня 2024 року народному депутату України оголосили підозру в недостовірному декларуванні криптовалюти на 24,6 млн грн.

За даними Центру протидії корупції, оприлюдненими в Телеграмі, підозрюваним є народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Маріковський.

Водночас Маріковський заявив, що не визнає провини щодо оголошеної йому підозри у недостовірному декларуванні криптовалюти та готовий захищати свою честь у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-