Ердоган вірить, що між Росією та Україною можливий «справедливий мир»

Ердоган вірить, що між Росією та Україною можливий «справедливий мир»

Укрінформ
Туреччина докладала і готова докладати зусиль для припинення російсько-української війни. Незважаючи на кровопролиття, руйнування та біль, Анкара вірить, що справедливий мир можливий.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав у ході Світового урядового форуму (WGS), який триває в Дубаї, повідомляє кореспондентка Укрінформу.

“Ми взяли на себе відповідальність забезпечити припинення вогню під час російсько-української війни, а потім прокласти шлях до постійного миру. Стамбульський процес показав, що сторони можуть збиратися і зустрічатися за мінімумом моментів. Чорноморська ініціатива запобігла подальшому поглибленню продовольчої кризи“, - сказав Ердоган.

Турецький лідер наголосив, що Туреччиною було зроблено багато політичних, дипломатичних та економічних кроків, аби “конфлікт“ було припинено.

“Вони (кроки - ред.) були спрямовані на гасіння пожежі, а не на її розпалювання. Незважаючи на кровопролиття, руйнування та біль, ми все ще віримо, що справедливий мир можливий. Сподіваюся, ми продовжимо активізувати наші зусилля для цього", - додав він.

Читайте також: США вітатимуть контакти Туреччини й Росії, якщо це послабить агресію Кремля - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, у кінці жовтня минулого року відбулася телефонна розмова президентів України і Туреччини в ході якої зокрема було обговорено війну Росії проти України.

При кожній слушній нагоді на різних рівнях у Туреччині заявляють про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, готовність надати майданчик для проведення мирних переговорів для завершення російсько-української війни.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-