Макрон відклав візит до України з міркувань безпеки

Макрон відклав візит до України з міркувань безпеки

Оновлено
Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон із міркувань безпеки відклав візит до України, який планувався на 13-14 лютого. У посольстві України кажуть, що робота з французькою стороною щодо організації візиту триває.

Про скасування візиту повідомило Voice of Europe з посиланням на Challenges, передає Укрінформ.

За очікуваннями, під час візиту Макрона в Україну, запланованого на 13 та 14 лютого, французький лідер міг би оголосити підписання двосторонньої угоди про гарантії безпеки.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу в посольстві України у Франції, дати візиту Макрона до України не були офіційно визначені: «А початок лютого був лише однією з кількох інших опцій, які наразі залишаються на столі».

В українській амбасаді наголосили, що продовжують «тісно співпрацювати з французькими партнерами для успішної організації такого візиту до України в найближчій перспективі».

Так, поінформували там, напередодні відбулася чергова розмова двох президентів, під час якої було обговорено всі актуальні аспекти двостороннього співробітництва.

Також свій візит до Києва відклала ділова рада «Франція-Україна» компанії Medef International, яка організовувала «спеціальну місію» в Україну.

Макрон мав відвідати Одесу та оголосити про створення фонду у розмірі 200 мільйонів євро, які будуть виплачуватися як пожертви на громадські проекти, що реалізуються малим та середнім французьким бізнесом, йдеться у матеріалі.

Читайте також: Росії не варто розраховувати на втому європейців щодо підтримки України - Макрон

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня президент Франції Еммануель Макрон анонсував свій візит до України наступного місяця та пообіцяв передати ЗСУ десятки далекобійних ракет SCALP.

Він також заявив про намір підписати двосторонню оборонну угоду під час візиту і додав, що Франція “передасть Україні значно більше обладнання та допоможе із тим, що потрібно для захисту неба”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-