Брінк вказала на важливість свободи преси в Україні для руху до ЄС та НАТО

Брінк вказала на важливість свободи преси в Україні для руху до ЄС та НАТО

Укрінформ
Сполучені Штати підтримують заяви Президента Володимира Зеленського на захист ЗМІ, адже свобода преси важлива для інтеграції до Європейського Союзу та НАТО.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк на брифінгу делегації комітету з питань розвідки Палати представників у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Я можу сказати, що Президент Зеленський чітко наголошував в останні дні, що опублікував заяву на підтримку свободи преси. Ми це підтримуємо як демократичну цінність. Це дуже важливо для того, щоб Україна досягла своєї цілі – інтеграції до ЄС та НАТО. Наша позиція перегукується з позицією Президента Зеленського на підтримку свободи преси», – сказала посол.

Як повідомлялося, 16 січня були опубліковані дані прихованої зйомки, де видно, що нібито співробітники проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info вживають заборонені речовини.

Читайте також: Голова СБУ розповів послам G7 про ситуацію з Bihus.Іnfo

Того ж дня керівник Bihus.Info Денис Бігус записав заяву щодо оприлюднення в мережі провокативного відео про вживання його співробітниками заборонених речовин та заявив про незаконне стеження і прослуховування. Також він повідомив про кадрові зміни.

Журналісти й медіа, учасники Медіаруху, закликали Президента засудити кампанію тиску на незалежних журналістів і розслідувачів та взяти під свій контроль розслідування злочинів проти медійників.

Голова Комітету ВР з питань свободи слова Юрчишин подав депутатські звернення до правоохоронних органів щодо ситуації з Bihus.Info.

Служба безпеки України відкрила провадження за фактом незаконного прослуховування та відеозйомки представників Bihus.Info.

5 лютого журналісти Bihus.Info заявили, що за ними стежила СБУ.

Своєю чергою Служба безпеки України зреагувала на заяви журналістів Bihus.Info про стеження та ухвалила кадрові рішення щодо Департаменту захисту національної державності. Зокрема звільнила його керівника Романа Семенченка. Голова СБУ Василь Малюк запевнив, що зробить усе можливе, аби всі ЗМІ могли вільно працювати в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-