Координаторка ООН засудила ракетні атаки Росії на цивільну інфраструктуру України

Координаторка ООН засудила ракетні атаки Росії на цивільну інфраструктуру України

Укрінформ
Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила російські ракетні удари, внаслідок яких було пошкоджено критично важливу цивільну інфраструктуру в Україні.

Про це йдеться у заяві Браун, передає Укрінформ. 

«Я вкотре обурена низкою жахливих ударів по українських містах цього ранку. Унаслідок цих ударів постраждала значна кількість мирних мешканців, що вкрай засмучує. Також для великої кількості споживачів, зокрема в Миколаєві та в столиці України Києві, були порушені основні послуги, в тому числі електро-, водо- та газопостачання, тоді, коли вони особливо необхідні у холодну зимову пору… Українці мають жити не боячись, що їхні життя будуть зруйновані через удари», - зазначила Браун. 

Вона поінформувала, що гуманітарні співробітники ООН залучили термінову допомогу в Києві та Миколаєві. Зокрема вони доставили матеріали для ремонтів та надають психосоціальну підтримку постраждалим.

Читайте також: Посол ЄС - про ракетну атаку: Росіяни свідомо цілять по мирних жителях і цивільних об'єктах

Браун вкотре наголосила, що мирні мешканці мають бути захищені від таких ударів.

Як повідомляв Укрінформ, під час масованої ракетної атаки вранці 7 лютого під прицілом російських військ опинилися шість областей України – п'ятеро цивільних загинули, ще щонайменше 48 дістали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-