Україна готова до добросусідських відносин з Угорщиною - Єрмак

Україна готова до добросусідських відносин з Угорщиною - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак наголосив, що нещодавня зустріч офіційних делегацій України та Угорщини в Ужгороді спрямована на покращення відносин між двома державами.

Як передає Укрінформ, про це Єрмак сказав у інтерв’ю угорському телеканалу М1, повідомляє пресслужба ОП.

«Перший і найважливіший меседж – що Україна готова до добросусідських відносин, до підтримання сусідських відносин», – сказав Єрмак.

Він нагадав, що український парламент у грудні 2023 року ухвалив надзвичайно важливий закон щодо національних меншин.

«Нещодавно ми спільно з Дмитром Кулебою та Петером Сійярто розмовляли з представниками угорської національної меншини, і вони сказали, що насправді ці проблеми мають лише технічний характер порівняно з тим, що спричиняє війна і що насправді потрібно розв’язати. Ця війна призвела до великої кількості жертв, зокрема й серед місцевих угорців», – сказав Єрмак.

Читайте також: Угорщина висуває неприйнятні вимоги для розблокування допомоги Україні - посадовець ЄС

За його словами, нині всі у Європі в небезпеці. «Чому ви думаєте, що Угорщина не може бути наступною ціллю? Чому думаєте, що Балтійські держави не можуть бути наступною ціллю? Багато угорців пам’ятає події, спричинені Радянським Союзом у 1956 році», – нагадав керівник ОП.

Єрмак наголосив, що Україна прагне справедливого миру.

«Необхідний справедливий мир. Але мир не можна побудувати ультиматумами, ракетами, безпілотниками, які Росія щоденно скидає на Україну. З 2019 року, відколи пана Зеленського було обрано Президентом, відбулося понад 200 переговорів із росіянами, ми укладали угоду про припинення вогню понад 10 разів, і ви бачите, до чого це призвело. Ви бачите, що 24 лютого 2022 року ми отримали відповідь», – сказав він.

Керівник ОП додав, що росіяни завжди використовують припинення вогню для підготовки нової окупації, нового геноциду.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провели в Ужгороді зустріч з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, під час якої обговорювалася можливість організації зустрічі Президента України і прем'єр-міністра Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-