Посол України підтвердив китайській стороні запрошення приєднатися до Формули миру

Посол України підтвердив китайській стороні запрошення приєднатися до Формули миру

Укрінформ
Посол України в Китаї Павло Рябікін на зустрічі із заступником міністра закордонних справ КНР Сунь Вейдуном підтвердив китайській стороні запрошення приєднатися до імплементації української Формули миру для припинення російської агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це українська амбасада повідомляє у Фейсбуці.

У посольстві зазначили, що під час зустрічі 29 січня Рябікін і Сунь обговорили широке коло питань українсько-китайських відносин.

«Павло Рябікін акцентував на важливості активізації двостороннього політичного діалогу на всіх рівнях, а також підтвердив запрошення китайській стороні приєднатися до імплементації української Формули миру для припинення російської агресії проти України», - йдеться у повідомленні.

В амбасаді додали, що в ході переговорів сторони також запевнили одна одну у незмінній підтримці суверенітету і територіальної цілісності та обмінялися думками стосовно стану і перспектив практичної співпраці та взаємодії у міжнародних організаціях.

У повідомленні МЗС КНР про зустріч обговорення української Формули миру не згадується, а розв’язана Росією війна називається «українською кризою».

У дипвідомстві Китаю розповіли, що Сунь відзначив загалом стабільний розвиток відносин між Китаєм та Україною впродовж 32 років з моменту встановлення дипломатичних зносин.

Читайте також: США просуватимуть українську Формулу миру на міжнародному рівні - Кірбі

Віцеміністр також вказав на необхідність для Китаю та України «поважати один одного та щиро ставитися один до одного, аби сприяти стабільності та довгостроковому розвитку двосторонніх відносин».

У повідомленні МЗС КНР ідеться, що сторони також «обмінялися думками з питань, що становлять спільний інтерес, таких як «криза в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, Україна запросила президента Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у запланованому в Швейцарії «мирному саміті» за участю світових лідерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-