Єрмак і керівниця канцелярії прем’єра Данії обговорили підготовку Глобального саміту миру

Єрмак і керівниця канцелярії прем’єра Данії обговорили підготовку Глобального саміту миру

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак обговорив з керівницею канцелярії прем’єр-міністра Королівства Данія Барбарою Бертельсен підготовку Глобального саміту миру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Телефонна розмова відбулась за дорученням Президента України.

Єрмак подякував співрозмовниці за участь представника Данії у четвертій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів держав щодо реалізації Української формули миру. Сторони обмінялися думками щодо підготовки Глобального саміту миру.

Також було обговорено поточну безпекову ситуацію в Україні та становище на фронті. Єрмак поінформував про наслідки ракетних ударів Росії 23 січня по українських містах і громадах, внаслідок якого загинули 18 людей, зазнали руйнувань житлові будинки, соціальні об’єкти, інша цивільна інфраструктура.

Він наголосив на необхідності посилення системи ППО України, а також окреслив основні нагальні потреби Сил оборони на полі бою.

Читайте також: Керівники українських осередків зустрілися з новопризначеним послом у Данії

Керівник ОП висловив подяку очільниці уряду Данії, парламенту та всьому данському суспільству за незмінно потужну підтримку українського народу в боротьбі з російським агресором.

«Данія є надійним другом України. Ми ніколи не збудемо всю ту військову, політичну та гуманітарну допомогу, яку Данія надала нашій державі та нашим громадянам із перших днів повномасштабного вторгнення Росії», - зазначив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, загальний обсяг військової допомоги, наданої Данією Україні з початку війни, становить близько 3 мільярдів доларів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-