Усі три кандидати на посаду єврокомісара з прав людини влаштовують Україну - Мезенцева

Усі три кандидати на посаду єврокомісара з прав людини влаштовують Україну - Мезенцева

Укрінформ
Усі три кандидати на посаду комісара Ради Європи з прав людини висловлюють чітку позицію щодо підтримки України.

Про це заявила голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Марія Мезенцева під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

За її словами, серед кандидатів - представниця Болгарії, кадровий дипломат з Ірландії, а також представник Австрії.

«Ми радіємо такому фіналу. Багато хто з кандидатів обіцяли відвідати Україну як першу державу під час свого перебування на посаді. Всі вони вже відвідали Україну в грудні 2023 року, коли взяли участь у великій конференції щодо депортованих дітей», - зауважила політик.

Читайте також: Питання України та надання їй зброї залишається на порядку денному ПАРЄ - Мезенцева

У контексті виборів європейського комісара з прав людини вона висловила думку, що можна було б «трохи активніше використовувати цей мандат». І хоча майбутній комісар не зможе поїхати до Росії зі своєю місією, «проте зможе активно співпрацювати з ООН, з Червоним Хрестом, наприклад, у питанні цивільних та військових, які перебувають у російському полоні, а також щодо викрадених, депортованих до Росії українських діток», зазначила Мезенцева.

Народний депутат додала, що зимова сесія ПАРЄ сьогодні розпочалася з хвилини мовчання за загиблими українськими захисниками та цивільними.

Крім того, українська делегація провела у ПАРЄ акцію до Дня Соборності, до якої долучились майже всі 45 делегацій. «Це показує солідарність з нашою державою у такі важкі часи», - підкреслила голова постійної делегації ВР у ПАРЄ.

Як повідомляв Укрінформ, новим президентом Парламентської асамблеї Ради Європи обрали представника Греції Теодороса Русопулоса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-