Україна засуджує черговий запуск балістичної ракети КНДР

Україна засуджує черговий запуск балістичної ракети КНДР

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України назвало запуск балістичної ракети КНДР провокативними і безвідповідальними діями, які порушують міжнародне право та мають наслідком ескалацію напруження у регіоні.

Про це йдеться у заяві МЗС України, передає Укрінформ.

У ній Україна вчергове наголошує на важливості неухильного дотримання резолюцій Ради Безпеки ООН щодо північнокорейської ракетної та ядерної програми, а також закликає світову спільноту посилити санкційний тиск на КНДР та ті країни, які вдаються до обходу запроваджених заборон і обмежень.

Міністерство наголосило, що сучасні загрози міжнародному миру і безпеці, пов’язані із залякуваннями окремих країн застосувати ядерну зброю, є порушенням міжнародно-правових норм.

Читайте також: Євросоюз засудив пуск чергової балістичної ракети КНДР

«Світова спільнота має вжити рішучі і проактивні дії з метою недопущення здійснення ядерної атаки будь-коли на будь-якому континенті, яка призведе до катастрофічних наслідків глобального масштабу», - зауважило насамкінець МЗС України.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 14 січня, Північна Корея запустила в бік Японського моря невстановлену балістичну ракету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-