Шлях до Глобального саміту миру відкритий - Шмигаль

Шлях до Глобального саміту миру відкритий - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Шлях до Глобального саміту відкритий, і це буде зустріч лідерів держав та урядів, яка наблизить справедливий мир.

Про це під час засідання уряду заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Шлях до Глобального саміту відкритий. Це буде зустріч лідерів держав та урядів, яка наблизить справедливий і стійкий мир», - заявив він.

Відео: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

За словами Шмигаля, наразі увага прикута до Швейцарії, де розпочався Світовий економічний форум в Давосі, де працює Президент Володимир Зеленський та українська делегація.

Очільник українського уряду розповів, що вже були проведені важливі перемовини глави Української держави з керівництвом Швейцарської Конфедерації та зі швейцарськими парламентаріями.

Читайте також: Підготовка до Глобального саміту миру починається вже завтра - Зеленський

«Головна мета – нарощення підтримки України з боку Швейцарії, консолідація навколо Української формули миру та підготовка до проведення Саміту миру на рівні лідерів держав», - зазначив Шмигаль.

Він поінформував, що також пройшла зустріч радників із питань нацбезпеки та зовнішньополітичних радників лідерів країн щодо імплементації Формули миру Зеленського, у якій взяли участь понад 80 держав і міжнародних організацій.

Читайте також: Українська делегація провела у Давосі зустрічі з представниками європейських країн

Як повідомлялося, на полях четвертої зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників щодо реалізації Формули миру у Давосі українська делегація провела низку зустрічей із представниками держав Азії, Африки, Латинської Америки та Океанії.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-