Умєров у Давосі запропонував створити міжнародну групу щодо виведення військ РФ з України

Умєров у Давосі запропонував створити міжнародну групу щодо виведення військ РФ з України

Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров запропонував створити міжнародну робочу групу на рівні міністрів оборони та радників з питань нацбезпеки, щоб спільно напрацювати механізм виведення військ РФ з України.

Про це Умєров повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Відповідну пропозицію голова Міноборони вніс на четвертій зустрічі радників з питань національної безпеки щодо української Формули миру, презентувавши учасникам 6-ий пункт ініціативи: «Виведення російських військ з території України».

Як констатував Умєров, запропонована Президентом Володимиром Зеленським Формула миру на сьогодні обʼєднує вже 83 країни світу.

На зустрічі радників міністр наголосив на неможливості говорити про відновлення суверенітету й територіальної цілісності України без повного виведення та роззброєння російських військ і терористичних угруповань із тимчасово загарбаних територій.

Читайте також: Єрмак назвав пункти української Формули миру, які розглянуть учасники зустрічі в Давосі

Як повідомлялося, 14 січня у швейцарському місті Давос відбулася четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участю керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Участь у заході взяли представники 81 країни та міжнародних організацій. На порядку денному зустрічі –розгляд п'яти пунктів української Формули миру, а саме: виведення російських військ, відновлення справедливості, екологічна безпека, недопущення ескалації і повторення війни та підтвердження закінчення війни.

Представник Швейцарії у Давосі закликав «взяти Росію на борт» обговорень Формули миру.

Фото: Рустем Умєров/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-