Сунак про членство України в НАТО: На саміті у Вашингтоні потрібні більш амбітні цілі, ніж у Вільнюсі

Сунак про членство України в НАТО: На саміті у Вашингтоні потрібні більш амбітні цілі, ніж у Вільнюсі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вважає, що після рішень Вільнюського саміту НАТО на ювілейному саміті Альянсу у Вашингтоні треба ставити більш амбітні цілі щодо членства України.

Про це Сунак заявив у виступі у Верховній Раді України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що законне місце України в НАТО. Але справа не лише в тому, яку користь НАТО принесе Україні. Йдеться також про те, яку користь Україна принесе НАТО. Ваше розуміння сучасної війни приходить не з підручника, а з поля бою, ваші Збройні сили є досвідченими, інноваційними та хоробрими. Україна належить до НАТО, і НАТО буде сильнішим з вами. Минулорічний Вільнюський саміт зробив важливі кроки на шляху до членства України. Але я хочу, щоб ми були ще більш амбітними на Вашингтонському саміті», - сказав Сунак.

Він також нагадав, що на саміті у Вільнюсі Британія разом з 30-ма іншими країнами дала Україні урочисту обіцянку надати нові двосторонні гарантії безпеки.

Читайте також: Зеленський: Країни НАТО на саміті у Вашингтоні мають наблизити вступ України і показати, що не бояться

«Сьогодні Велика Британія першою виконала цю обіцянку – ми з Президентом Зеленським щойно підписали нову угоду про безпеку», - зазначив глава британського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у виступі перед дипломатами 22 грудня заявив, що ефективна підготовка до Вашингтонського саміту – це одна з ключових цілей 2024 року.

Україна ініціювала дискусію з партнерами щодо результатів Вашингтонського саміту НАТО в липні наступного року і хоче почути думку США, як вони бачать цей захід.

Фото: ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-