Угода про співробітництво у сфері безпеки офіційно закріплює підтримку Британією України - Єрмак

Угода про співробітництво у сфері безпеки офіційно закріплює підтримку Британією України - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що угода між Великою Британією та Україною про співробітництво у сфері безпеки офіційно закріплює підтримку, яку Британія продовжуватиме надавати України.

Як передає Укрінформ, про це Єрмак написав у Телеграмі.

Як зазначив Єрмак, сьогодні - історичний день. Відбувся візит прем‘єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака у Київ, оголошення нового пакету підтримки та підписання з Володимиром Зеленським угоди між Великою Британією та Україною про співпрацю у сфері безпеки. 

«Гарантії безпеки для України… Знаєте, коли ми з колишнім генеральними секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном починали працювати і створили на початку війни групу з безпекових гарантій, рухалися у напрямку розробки пропозицій щодо гарантій, які втілилися в проєкт Київського безпекового договору, майже ніхто не вірив, що це можливо. Україна тільки змогла відбити наступ росіян на Київ і важка війна з постійними обстрілами продовжувалася, і досі триває. Але Президент ставив перед нами чітку задачу - досягти успіху», - пригадав Єрмак.

Потім, за його словами, був саміт НАТО, підтримка країнами G7 надання Україні двосторонніх гарантій безпеки, початок двосторонніх перемовин з союзниками.

Читайте також: Зеленський - про угоду з Британією: Це не просто добра воля, а формалізовані відносини

«Угода між Великою Британією та Україною про співробітництво у сфері безпеки офіційно закріплює підтримку, яку Британія продовжуватиме надавати України, включаючи обмін розвідданими, медичну та військову підготовку та оборонно-промислову співпрацю. Деталі будуть згодом, але повірте - вам вони дуже сподобаються», - підкреслив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув у п’ятницю з візитом до Києва, провели переговори і підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-