Шуляк: Підпишу заяву Безуглої про вихід із фракції та партії, щойно така надійде

Шуляк: Підпишу заяву Безуглої про вихід із фракції та партії, щойно така надійде

Укрінформ
Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк заявила, що підпише заяву колеги Мар’яни Безуглої про вихід зі складу фракції та партії “Слуга народу”, як тільки така заява надійде.

Про це вона сказала в інтерв’ю виданню “Главком”, відповідаючи на запитання, чим завершиться історія з “вигнанням” Безуглої з комітету та чи не будуть ставити питання про її членство в політраді, передає Укрінформ. 

“Щодо комітету – відповідне рішення будуть приймати депутати під час засідання парламенту. Що стосується членства Мар’яни в партії та в політраді, то після її заяви про бажання вийти - як тільки надійде заява, одразу підпишу, адже не тримаємо людей, які не готові працювати командно. Вважаю, що з її боку було б чесно щодо виборців, скласти мандат. Бо її обрали як депутата саме від “Слуги народу”, депутата від пропрезидентської політичної сили, а не самовисуванця”, - сказала Шуляк.

На уточнення, чи нашкодили партії скандали навколо Безуглої, депутатка відповіла: “Партії шкодить все, що роз’єднує. Але про якісь чесні речі, які комусь неприємні, потрібно говорити. Ми ж не Комуністична партія, і не в СРСР живемо, щоб комусь затикати рота. Але хотілося б, щоб було більше речей, які об’єднують, а не роз’єднують”.

“Стосовно Мар’яни у нас точилися різні дискусії, але це нормально. Було б гірше, якби була якась одна вказівка”, - зазначила Шуляк.

Читайте також: У Раді заблокували трибуну і не винесли на розгляд питання про звільнення Безуглої

Як повідомлялося, напередодні народна депутатка Мар’яна Безугла повідомила, що вирішила вийти зі складу фракції та партії “Слуга народу”.

Мар’яна Безугла - народний депутат дев’ятого скликання, обрана до Верховної Ради від партії “Слуга народу”. Заступниця голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду і контролю.

Вона відзначилася низкою скандальних заяв. Зокрема, звинуватила вище військове командування у нібито відсутності плану подальших бойових дій, заявила, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має піти у відставку. А також поширює контроверсійну інформацію щодо напрацювання оновленої мобілізаційної політики в Україні.

Заяви Безуглої викликали негативну реакцію суспільства, а народні депутати неодноразово реєстрували у парламенті проєкти постанов про її відкликання з керівних посад в оборонному комітеті ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-