Зеленський відвідає Таллінн і Ригу в четвер - ЗМІ

Зеленський відвідає Таллінн і Ригу в четвер - ЗМІ

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський після візиту до столиці Литви у четвер відвідає столиці Естонії та Латвії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють національні мовники двох країн.

У Таллінні в Президента України відбудуться зустрічі з главою Естонії Аларом Карісом, спікером парламенту Лаурі Хуссаром та прем'єр-міністром Каєю Калас. Також він виступить із промовою в естонському парламенті Рійгікогу.

Зазначається, що зустрічі будуть присвячені подальшій протидії агресивній війні Росії та довгостроковій, стійкій, ефективній підтримці України, яка необхідна для перемоги.

Під час візиту в Ригу Зеленський виступить із промовою у Сеймі та зустрінеться з вищими посадовими особами Латвії – главою держави Едгарсом Рінкевичсем, прем'єр-міністром Евікою Силінею, спікером Сейму Дайгою Мієрінею.

Читайте також: Зеленський зустрівся у Вільнюсі з президентом Литви

У ході візиту планується обговорити двосторонню співпрацю країн, майбутню підтримку Латвії та її союзників України в боротьбі з російською агресією, а також питання, пов'язані з євроатлантичною інтеграцією України.

Це другий візит Зеленського до Естонії та Латвії в якості президента. І перший – після початку повномасштабного російського вторгнення. Раніше Президент Зеленський відвідував Таллінн і Ригу восени 2019 року.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-