Росія створила найагресивніший у світі альянс країн, якщо її не зупинити, війна матиме масштаби - ОП

Росія створила найагресивніший у світі альянс країн, якщо її не зупинити, війна матиме масштаби - ОП

Укрінформ
Росія сформувала найагресивніший з усіх можливих у світі альянс країн і, якщо її не зупинити, то війна матиме масштаби у будь-якому випадку.

Про це написав у соцмережі Х радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає Укрінформ.

"Повторю ще раз, якщо хтось ще не зрозумів фундаментальну трансформацію, яка відбувається у світовій політиці... Росія вже сформувала найагресивніший із можливих Альянс. Деякі беруть участь у цьому відкрито, інші приховано, беручи участь у фінансуванні певних програм або беручи участь у невійськових заходах. Росія виявила свою зацікавленість і залучила до Альянсу країни, які готові прямо зараз масово і демонстративно пролити кров. Вести війну, вбивати, завойовувати, руйнувати. Отже, що буде далі, якщо Росія не програє?" - йдеться в дописі.

За словами Подоляка, країни, які перебувають у цьому альянсі з Росією, насамперед інвестують виключно у військове виробництво, нарощують військову техніку, створюють величезні мобілізаційні резерви, перетворюючи свої суспільства на безправні військові табори.

Тому, підкреслив радник керівника ОП, добровільно цей альянс точно не розпадеться, а навпаки – посилюватиме агресію та підвищуватиме ставки безкінечним розпалюванням, фінансуванням та ініціюванням конфліктів. "Ті, хто скуштував "крові демократії", захочуть більше крові, більше жертв, більше паніки. Це означає, що війна матиме масштаби в будь-якому випадку…" - переконаний він.

По-друге, зазначив Подоляк, до альянсу, який просто зараз фактично переписує міжнародні правила за допомогою ракетних ударів і цинічно узаконює право на широкомасштабний геноцид громадян іншої країни, приєднаються інші безладні та авторитарні режими.

По-третє, зауважив він, потрібно зрозуміти з огляду на цю ситуацію, що якщо не зупинити Росію зараз, то не буде ні глобальної стабільності, ні правил, ні гарантованого закону, ні свобод, ні безпеки. "Буде постійне очікування війни, участь у війні, перегляд національних бюджетів, погіршення якості життя…" - наголосив радник керівника ОП.

"Очевидно, ви просто хочете перечекати цей період "військової турбулентності" і повернутися до нормального життя. Але ви не можете. Ви не будете. Рішення ще потрібно прийняти. Або інвестуйте в безпеку зараз, або завтра воюйте на набагато більшому театрі війни..." - додав він, звертаючись до демократичного світу.

Читайте також: Штати скликають Радбез ООН для обговорення передачі Росії ракет із КНДР

Як повідомлялося, Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використали для ударів по Україні.

Супутникові знімки, зроблені з жовтня по грудень, показують безперервний потік кораблів з КНДР до Росії. Північна Корея продовжує постачати Росії боєприпаси. Зокрема, військові поставки активізувалися з початку жовтня, коли США звинуватили Північну Корею у відправці боєприпасів до Росії.

Іран надає Росії значну кількість БПЛА, керованих авіаційних бомб і артилерійських боєприпасів. Усю цю зброю РФ використовує для атак проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-