Єрмак обговорив з секретарем Ватикану допомогу у поверненні депортованих українських дітей

Єрмак обговорив з секретарем Ватикану допомогу у поверненні депортованих українських дітей

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з державним секретарем Святого престолу кардиналом П’єтро Пароліном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«Андрій Єрмак і П’єтро Паролін обговорили залученість Ватикану до реалізації гуманітарних аспектів Української формули миру, зокрема ініціативи Bring Kids Back UA щодо повернення незаконно депортованих українських дітей», - йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили підготовку до наступної зустрічі радників із національної безпеки та політичних радників лідерів країн щодо реалізації Української формули миру, яка відбудеться в Давосі, та, зокрема, участь у ній представника Ватикану.

Крім того, сторони обговорили наслідки нещодавніх масованих ракетних обстрілів українських населених пунктів, які здійснив агресор, зокрема, 29 грудня 2023 року та 2 і 8 січня цього року.

«Росія й далі знищує об’єкти цивільної інфраструктури та оселі українців. Але попри ці виклики ми продовжуємо працювати, продовжуємо боротися. Наш дух дуже міцний, і ми віримо в нашу перемогу», – зазначив Єрмак.

Читайте також: РФ хоче примусово зробити українських дітей росіянами - Федоров

Також зазначається, що Єрмак привітав кардинала Пароліна з високою державною нагородою України - орденом «За заслуги» ІІ ступеня.

«Нещодавнє нагородження високою державною нагородою є підтвердженням вашого особистого вагомого внеску в підтримку суверенітету й територіальної цілісності України», - наголосив керівник ОП.

Як повідомлялося, Швейцарія прийме в себе зустріч радників голів держав для обговорення української Формули миру на полях Всесвітнього економічного форуму в середині січня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-