Єрмак і Салліван обговорили посилення ППО України

Єрмак і Салліван обговорили посилення ППО України

Укрінформ
У межах постійного діалогу із союзниками керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Про це повідомляє сайт глави держави, передає Укрінформ.

«Під час першої у новому році бесіди сторони обговорили наслідки нещодавніх масованих обстрілів території України з боку Росії з використанням різних видів ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу «Шахед». Андрій Єрмак поінформував про результати роботи сил ППО України, які збили переважну більшість ворожих повітряних цілей, зокрема й аеробалістичні ракети «Кинджал», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що співрозмовники погодилися з важливістю посилення української протиповітряної оборони. Було відзначено важливість збереження необхідного рівня підтримки ППО України з боку США.

Керівник ОП висловив щиру подяку команді президента Джозефа Байдена за всі зусилля, спрямовані на якнайшвидше ухвалення Конгресом США необхідного Україні пакета допомоги.

Єрмак і Салліван також скоординували кроки щодо реалізації планів українсько-американської співпраці на 2024 рік в усіх напрямах, зокрема у сфері національної безпеки.

Читайте також: Єрмак - про ранкову атаку: Жодного стратегічного значення для фронту ракетний обстріл не мав

Керівник Офісу Президента України подякував співрозмовнику за всебічне сприяння та переказав слова подяки Джозефу Байдену, усій його команді, обом палатам і партіям Конгресу Сполучених Штатів і кожному американцю за підтримку нашої держави в протистоянні терористичним атакам Росії та за потужну допомогу в боротьбі за свободу й демократію на Європейському континенті.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський обговорив із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком продовження оборонної співпраці з наголосом на подальшому посиленні протиповітряної оборони й далекобійних спроможностей Збройних сил України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-