ЦПД спростував фейк про «купівлю» Зеленським вілли Геббельса

ЦПД спростував фейк про «купівлю» Зеленським вілли Геббельса

Укрінформ
Інформація про нібито купівлю Президентом України Володимиром Зеленським вілли Йозефа Геббельса вартістю вісім мільйонів євро є фейком.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Ворожі TG-канали поширюють фейк про те, що В. Зеленський купив віллу гітлерівського міністра пропаганди Геббельса за €8 млн. Згідно з договором про купівлю нерухомості, вілла була придбана компанією Film Heritage Inc, яка пов'язана з В. Зеленським", – зазначили в ЦПД.

Як повідомляється, першоджерелом поширеного фейку виявилася колишня співробітниця консалтингової компанії ВІМ Сабіна Мелс. 

Встановити особу жінки та її належність до BIM нe вдалося, що ставить під сумнів існування такої людини.

Крім ворожих ресурсів, фейк про віллу поширили також нігерійське видання Independent і вебсайт OKV e.V., наповнення якого відповідає проросійській риториці.

Читайте також: У Криму хочуть створити в квартирі родини Зеленського «музей боротьби з нацизмом»

У ЦПД нагадали, що раніше нігерійські видання вже були причетними до поширення фейків про Зеленського, зокрема йдеться про видання PUNCH.

"Рашисти не полишають спроб дискредитувати В. Зеленського, а поширюючи свою брехню від імені фейкових іноземних видань, вони намагаються надати їй більшої достовірності", – зауважили в Центрі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше російські пропагандисти активно поширювали фейк про нібито американське громадянство дітей міністра оборони України Рустема Умєрова.

Перше фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-