Санду закликає допомогти Україні виграти війну: Це в інтересах усіх

Санду закликає допомогти Україні виграти війну: Це в інтересах усіх

Укрінформ
Президентка Молдови Мая Санду заявила, що в інтересах усіх допомагати Україні виграти війну проти Росії, бо господар Кремля Володимир Путін не зупиниться, якщо його не зупинити.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє point.md.

«Усі мають розуміти, що Путін не зупиниться, якщо його не зупинять, а якщо Путіна не зупинити, ціна для всіх буде набагато вищою. Звичайно, Україна платить найвищу ціну. Але якщо Кремль не зупинити, то нам усім доведеться понести набагато більші витрати. І в інтересах усіх, не тільки в інтересах України та в інтересах Молдови, щоб Україна виграла цю війну, щоб їй допомогли», - заявила Санду в інтерв’ю румунським ЗМІ.

Вона додала, що розраховує і вірить в єдність демократичного світу і сподівається, що Україна надалі отримуватиме всю необхідну їй підтримку.

«Молдова намагається допомогти всім чим може, включаючи навчання українських саперів, надання підтримки біженцям, які вирішили залишитися в Молдові, надання гуманітарної підтримки. Щоразу, коли маю можливість, я говорю про необхідність підтримати Україну», - зазначила Санду.

Також вона прокоментувала рішення президента РФ Володимира Путіна спростити процес надання російського громадянства молдованам, казахам та білорусам.

Читайте також: Санду позбавила громадянства молдовського політика, який підтримує війну в Україні

«Зрозуміло, що Кремлю потрібне гарматне м'ясо для продовження цієї війни, але молдовани не хочуть, щоб їх приносили в жертву в несправедливій війні. У мене є ця впевненість, і я знаю, що багато молдован вирішили залишити Російську Федерацію, коли почалася агресія», - додала президентка.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня Путін підписав указ про спрощення набуття російського громадянства для громадян Білорусі, Молдови та Казахстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-