Зеленський високо оцінив внесок прем’єра Іспанії у підтримку України

Зеленський високо оцінив внесок прем’єра Іспанії у підтримку України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський високо оцінив головування Іспанії в Раді ЄС та особистий внесок прем’єр-міністра країни Педро Санчеса у підтримку України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це глава держави сказав на пресконференції за підсумками року у відповідь на запитання іспанського ЗМІ про його оцінку головування Іспанії у Раді ЄС .

«Педро (Санчес. – ред.) – великий молодець. Він дуже допомагав, і президентство Іспанії в другому півріччі в Раді ЄС, я вважаю, зробило нас ближчими», - зазначив Зеленський.

Він розповів, що розмовляв з прем’єр-міністром Іспанії і після ухвалення рішення щодо початку перемовин з Україною про вступ до ЄС, тому що наступного ранку готувалося блокування створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро.

«Тобто, відносини у нас міцні, у WhatsApp ми передаємо важливі сигнали, як підтримати Україну, і Педро (Санчес) завжди мені дзвонить напряму», - сказав Зеленський.

За його словами, він був вражений зустріччю з прем’єр-міністром Іспанії у Гранаді, яка була дуже результативною,

Читайте також: Для України НАТО є найпотужнішим варіантом: Зеленський про гарантії безпеки

«Прямо на ходу Педро (Санчес) змінив оборонний пакет, і ми домовилися, що він нам передасть додаткові (системи ППО) Hawk. Це було в той момент, коли Росія нас розстрілювала…Це була така швидка реакція, я йому дуже вдячний і народу вашої держави», - підкреслив Президент.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив 13 грудня, що сподівається розпочати переговори про розширення Європейського Союзу з Україною до закінчення шестимісячного головування його країни в Раді ЄС на ротаційній основі 31 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-