Імперативний мандат: «Слуга народу» за два роки відкликала 24 місцевих депутатів

Імперативний мандат: «Слуга народу» за два роки відкликала 24 місцевих депутатів

Укрінформ
Процедура імперативного мандату застосовувалася до 24 депутатів із політичної партії "Слуга народу" впродовж останніх двох років.

Про це голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила під час пресконференції в Укрінформі.

За її словами, політсила "Слуга народу" впродовж останніх двох років активно працювала над формуванням інституту репутації. У цьому контексті Шуляк уточнила, що "СН" подала партійний звіт до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) за 2020 рік. Також, за її словами, уже готові до подання звітності за 2021, 2022 і 2023 роки.

"Активно застосовуємо імперативний мандат. Уже 24 місцеві депутати відкликано, щодо 13 запущена відповідна процедура. Ця процедура застосується до тих місцевих депутатів, які підозрюються в корупційних діяннях, не виконують завдань партії", – додала голова "Слуги народу".

Окрім того, Шуляк нагадала, що в "СН" працює дисциплінарна комісія, яка розбирається з різними випадками порушень, у тому числі й етичних.

Водночас вона повідомила, що з 2021 року "Слуга народу" використовує процедуру звітування перед виборцями.

Читайте також: Україну на фронті захищають 355 місцевих депутатів зі «Слуги народу» - Шуляк

Як повідомлялося, імперативний мандат — правило, згідно з яким депутат представницького органу влади зв’язаний наказами виборців і впродовж усієї діяльності відповідальний перед ними. Імперативний мандат дає можливість партії відкликати депутата, якщо він не відповідає партійній політиці чи спричинив інше порушення, зазначене у переліку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-