У Раді вивчають питання щодо посилення відкритості роботи парламенту - Юрчишин

У Раді вивчають питання щодо посилення відкритості роботи парламенту - Юрчишин

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова у співпраці з апаратом ВР та парламентськими журналістами дбатимуть, щоб оперативність, збалансованість та ефективність комунікації була на вищому рівні, ніж є зараз.

Про це заявив голова парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин (депутатська фракція "Голос") в інтерв'ю Українському радіо, передає Укрінформ.

"Ми спільно з апаратом Верховної Ради зараз з’ясовуємо технічні та безпекові можливості забезпечення базового рівня — місць в укриттях. Після того, як ми матимемо цю інформацію, зможемо говорити не оціночно, а на основі статистики — скільки людей можуть перебувати у приміщенні. Безпека у воєнний час — це базовий рівень. Відповідальність за те, що загине журналіст, працівник апарату чи народний депутат, буде нести та людина, яка дозволила доступ. Мені б не хотілося підставляти керівництво апарату, що бере на себе повну відповідальність за перебування нас у цьому приміщенні. А воно у плані безпеки — просто ганебне, з огляду на скляний купол. У будь-якому разі ми як Комітет будемо дбати у співпраці з апаратом та парламентськими журналістами, щоб оперативність, збалансованість та ефективність комунікації була на вищому рівні, ніж є зараз", - сказав Юрчишин.

При цьому парламентарій відзначив, що не можна говорити, що нині український парламент працює в закритому режимі. Адже вже зараз на сайті ВР поновлено доступ до списку депутатів, є вся інформація про всі засідання та голосування, телеканал "Рада" записує всі засідання, які можна подивитися в ютубі. В ефірі телемарафону "Єдині новини" показують найбільш значущі виступи депутатів, як опозиційних, так і провладних. Українське радіо повернулося до практики "Парламентських щоденників". "Але пріоритет безпеки у країні, яка воює, буде завжди", - наголосив Юрчишин.

Читайте також: Юрчишин очолив Комітет ВР з питань свободи слова

Він також повідомив, що вже узгоджений із керівництвом ВР процес переакредитації парламентських журналістів. "Щойно ми знайдемо механізм, котрий дасть змогу активніше залучати парламентських журналістів, це питання постане з додатковою гостротою. Наш Комітет зараз надає дозволи на виключення певних "журналістів" зі списків — тих, хто працює на країну-агресорку, а також тих, хто незрозумілим чином добув журналістське посвідчення для вирішення власних приватних інтересів. Також одним із пріоритетів є підвищення цікавості журналістів до парламентського пресцентру, який вже відкрито на вулиці Липській. Будемо працювати над тим, щоб там з’являлися політики, які давали б відповіді на гострі запитання в максимально оперативний термін про роботу найвищого представницького органу — парламенту", - зауважив голова Комітету.

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня Верховна Рада призначила Ярослава Юрчишина на посаду голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-