Зеленський зустрівся зі спікером парламенту Норвегії

Зеленський зустрівся зі спікером парламенту Норвегії

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі зі спікером парламенту Норвегії Масудом Гарахані та лідерами парламентських партій.

Про це глава держави повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Провів зустрічі зі спікером парламенту Норвегії Масудом Гарахані та лідерами парламентських партій”, - написав Зеленський.

Відео: ОП

Президент поінформував, що під час розмови зі спікером парламенту обговорив потреби українських військових, виклики для української системи освіти, спричинені війною, зокрема забезпечення шкіл бомбосховищами.

Він зауважив, що на зустрічі з лідерами політичних партій поспілкувалися про подальшу співпрацю України та Норвегії.

Як зазначається на сайті Президента, сторони торкнулися й питань консолідації міжнародної підтримки на парламентському рівні, важливості захисту демократії на тлі зростання авторитаризму у світі.

На зустрічі з лідерами партій Стортингу глава Української держави подякував представникам усіх політичних сил Норвегії за тверду підтримку України в боротьбі з російською агресією.

"Дякую за підтримку всіх рішень, які допомогли Україні на полі бою та захистили життя українців, дали змогу нашій країні залишатися міцною. Започаткування п’ятирічної програми підтримки України є важливим прикладом для інших. Дякуємо!” - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Уряд Норвегії оголосив напрямки, за якими розподілять п'ятирічний пакет допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере, обговорили питання підтримки України, захисту українських міст від російського терору та забезпечення вільного мореплавства.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-