Євросоюз має розпочати перемовини з Україною про вступ - прем’єри Естонії й Фінляндії

Євросоюз має розпочати перемовини з Україною про вступ - прем’єри Естонії й Фінляндії

Укрінформ
Лідери країн-членів Євросоюзу повинні цього тижня на саміті Євроради у Брюсселі схвалити фінансову й військову підтримку України та дозволити початок переговорів з Україною про її вступ в блок.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній для Politico колонці прем’єр-міністрів Естонії Каї Каллас та Фінляндії Петтері Орпо.

«У той час, як ми цього тижня збираємось на засідання Європейської ради, рішуча демонстрація непохитної довгострокової підтримки України має першочергове значення. Світ дивиться на нас, і в цей критичний момент наші дії мають відображати наші слова. Цей момент вимагає, щоб наше непохитне зобов’язання відповідало нашій обіцянці «стільки, скільки буде потрібно». Відповідь Європи надішле сигнали через Атлантику нашим друзям в Україні, а також Росії — сигнал про те, що ми готові до тривалої фази війни і що ми не втомимося першими. Таким чином, вкрай важливо, щоб Єврорада підтвердила поточну потужну фінансову та військову підтримку й вирішила розпочати переговори про вступ з Україною, тим самим підкреслюючи нашу рішучу відданість її європейському майбутньому», - написали вони.

За словами Каллас і Орпо, Євросоюз повинен продовжувати допомагати Україні захищатися.

«Історія судитиме нас за діями, які ми вживаємо зараз. Питання полягає в тому, чи дозволимо ми агресії окупитися, чи збережемо свій курс і забезпечимо перемогу свободи», - додали вони.

Читайте також: Час збільшити допомогу Україні: Боррель назвав кроки, які має зробити ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 14-15 грудня в Брюсселі відбудеться зустріч глав держав та урядів країн Євросоюзу, які мають на вищому рівні розглянути стратегічне рішення щодо початку переговорів з Україною та Молдовою щодо членства в ЄС.

Вчора Рада ЄС оприлюднила висновки щодо розширення Європейського Союзу, які, зокрема, відзначають прогрес України на шляху реформ, необхідних для набуття повноправного членства в ЄС.

Фото: Jussi Nukari / Lehtikuva

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-