Україна поза сумнівом стане членом НАТО – Байден

Україна поза сумнівом стане членом НАТО – Байден

Укрінформ
Україна безперечно стане членом Північноатлантичного альянсу, коли настане час, однак зараз їй потрібно перемогти у війні.

Про це заявив сказав Президент США Джо Байден у відповідь на запитання кореспондента Укрінформу.

«НАТО буде (присутнє – ред.) в майбутньому України – тут немає жодних сумнівів», - відповів Байден на запитання, чи готові США підтримати запрошення України до Альянсу на саміті в Вашингтоні наступного літа.

Президент США підкреслив, що Україна приєднається, коли всі союзники погодяться на це, а також будуть виконані всі умови. Натомість зараз, за його словами, «ми маємо бути певними, що вони (українці – ред.) виграють війну».

Читайте також: Байден розповів про бачення перемоги України

У цьому контексті він згадав Спільну декларацію про підтримку України, ухвалену країнами G7, яка окреслює довгострокові зобов’язання щодо підтримки її оборонних потреб.

«Ми також провели конференцію оборонної промисловості минулого тижня тут, у Вашингтоні, щоби виконати цю важливу роботу», - зазначив американський лідер. Він підкреслив, що зусилля в цьому напрямі докладаються «крок за кроком».

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Президент США Джо Байден заявив, що перемога України означає не лише повне збереження української державності, а й спроможність стримати можливу агресію у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-