США не відвернуться від України - Байден

США не відвернуться від України - Байден

Укрінформ
Адміністрація США та весь американський народ підтримують Україну у її боротьбі за свободу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час спільної із Володимиром Зеленським прес-конференції у Вашингтоні заявив президент США Джо Байден.

“Я не відвертаюся від України, як не робить цього й весь американський народ. Очевидна двопартійна більшість людей у США та в Конгресі підтримує вашу країну. Вони, як і я, розуміють, що успіх України та її спроможність стримувати агресію у майбутньому є критично важливими для безпеки усього світу”, - підкреслив Байден.

Він наголосив, що “історія суворо оцінюватиме тих, хто відвертається від підтримки свободи”. “Зараз на кону знаходиться свобода України, але, якщо ми не спинимо Путіна, то під загрозою опиниться свобода усіх майже всюди. Путін продовжить просуватися, а інші агресори повсюди спробують взяти силою те, що зможуть”, - зазначив президент США.

Читайте також: Байден зустрівся із Зеленським і оголосив про новий пакет допомоги Україні на $200 мільйонів

Байден додав, що “Путін розраховує на неспроможність США допомогти Україні”. “Ми повинні показати, що він помиляється”, - підсумував він.

За словами президента США, він готовий до компромісу із членами Республіканської партії стосовно посилення заходів безпеки на кордонах США, якщо це дозволить розблокувати кошти на допомогу Україні. “Неправильно тримати у заручниках допомогу Україні”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський перебуває із дводенним візитом у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-