Пропаганда РФ просуває тезу про начебто зміну влади в Україні, щоб розхитати суспільство - Лещенко

Пропаганда РФ просуває тезу про начебто зміну влади в Україні, щоб розхитати суспільство - Лещенко

Укрінформ
Російська пропагада активно просуває останніми днями тезу про начебто зміну влади в Україні, щоб розхитати українське суспільство зсередини.

Про це заявив на брифінгу радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко, розвінчуючи фейки російської пропаганди.

"Останніми днями російські пропагандисти активно качають тезу про те, що начебто планується зміна влади в Україні і Захід обирає інших керівників, і з цими людьми начебто будуть домовлятися про припинення війни", - зазначив Лещенко.

Він зауважив, що джерелом цього вкиду є керівник однієї з російських спецслужб - служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Норишкін. "Він навіть називає перелік кандидатів, який так само виглядає фейковим, як і загалом ця інформація, що лунає з вуст роспропагандистів. Він посилається на дані розвідки США. І це повна нісенітниця, бо таких даних розвідки США не було, а сама російська розвідка, посилаючись на це, намагається просто легітимізувати цей фейк", - сказав радник керівника ОП.

Читайте також: Лещенко застеріг політиків щодо використання їхніх заяв російською пропагандою

Ще одним джерелом цього фейку, за словами Лещенка, є речниця МЗС РФ Марія Захарова, яка заявляє, що для них, мовляв, немає жодного значення, хто внаслідок цієї зміни влади очолить Україну, бо це не змінить позицію Росії в переговорах. "Це при тому, що Україна жодних переговорів з Росією не вела і не веде", - наголосив він.

Лещенко також розповів, що російська пропаганда проводить і тезу, що зміна влади в Україні може відбутися внаслідок замаху або силового усунення Президента.

У такий спосіб, підкреслив він, російська пропаганда показує, що одним із сценаріїв, який вони намагаються розіграти в Україні, - це шляхом розхитування ситуації всередині України та шляхом певних голосів за кордоном про начебто зменшення підтримки Україні спровокувати цей внутрішній переворот.

Читайте також: Укрінформ запускає щотижневі відеоінтерв'ю, які буде вести Сергій Лещенко

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що Москва прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створюючи "хаос" всередині країни, аби усунути президента.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що ФСБ хоче розгорнути в Україні проросійський політичний проєкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-