Кучма вважає, що Путін не піде на мирні перемовини

Кучма вважає, що Путін не піде на мирні перемовини

Укрінформ
Колишній президент України Леонід Кучма вважає нереалістичним, що лідер РФ Володимир Путін погодиться на мирні переговори.

Про це Кучма сказав в інтерв’ю The Guardian, передає Укрінформ.

«Путін не може підписати документ, в якому буде сказано, що він не отримав того, чого хотів (в Україні – ред.). Йому доведеться це пояснювати російському народу. Він - лідер Росії», — сказав Кучма.

Він описав Путіна як «кар'єрного співробітника КДБ». «Це його професія, з усіма наслідками, що з неї випливають», — сказав Кучма, додавши: «Люди кажуть, що його одержимість Україною — це свого роду манія чи психічний розлад. Можливо, це правда».

Читайте також: Туреччина знову заявила про готовність прийняти у себе переговори між Україною та РФ

За його словами, метою Путіна було не тільки захоплення української землі, але й знищення «концепції» самої України як «конкурентної альтернативи Росії». «Доказом цього є жахливі людські втрати та репутаційні жертви, на які Путін готовий піти заради цього», — сказав експрезидент України.

Він також розповів, що був упевнений, що Путін здатний вторгнутися в Україну, але «не впевнений, чи вирішить він вторгнутися».

Читайте також: Параноя Путіна

Щодо західної підтримки України, зокрема з боку США, Кучма зазначив, що, на його думку, США «втратять обличчя», якщо відмовляться від підтримки України й дозволять Росії перемогти.

«Ми маємо сподіватися, що Байден зможе провести закон (про військову допомогу Україні - ред.). США втратили Афганістан. Поразка України означає втрату США обличчя перед усім світом», — сказав експрезидент України.

На запитання, чи зможе Україна перемогти в умовах, коли міжнародна солідарність, здається, слабшає, він відповів: «Я вірю у перемогу. Я не можу існувати інакше».

Читайте також: «Троянський кінь» Путіна, ЄС та євроінтеграція України. Чого прагне Орбан?

Колишній президент також застеріг Захід від зменшення допомоги України. «Я хочу сказати тільки одне: ми не відступимо. Ми будемо стояти до кінця. Ми ніколи не здамося – ні в якому разі. Якщо ви допоможете нам, ми переможемо. Якщо ви перестанете нам допомагати, ми можемо померти. Але тоді ви будете наступними, кого Росія захоче знищити», - сказав Кучма.

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі закликав збільшувати допомогу для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-