Зеленський в Аргентині зустрівся із президентом Еквадору

Зеленський в Аргентині зустрівся із президентом Еквадору

Фото, відео
Укрінформ
Перебуваючи з робочим візитом в Аргентині, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Еквадору Даніелем Нобоа.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Телеграмі.

"З президентом Даніелем Нобоа обговорили можливості розвитку двосторонньої співпраці України та Еквадору: у безпековій сфері, діджиталізації, торгівлі сільськогосподарською продукцією", - ідеться у повідомленні.

Зеленський запропонував Нобоа долучитися до імплементації Української формули миру.

"Для нас є дуже важливою підтримка та потужний об’єднаний голос держав Латинської Америки, які підтримують українських людей у війні за нашу свободу й демократію", - наголосив Зеленський.

Відео: ОП

Як повідомляє сайт Президента глава держави привітав Нобоа зі вступом на посаду Президента Еквадору в листопаді поточного року.

Зеленський високо оцінив позицію Еквадору на підтримку резолюцій міжнародних організацій із засудженням російського вторгнення в Україну.

Під час зустрічі президенти обмінялися думками щодо викликів, які виникають через дестабілізацію ситуації в різних частинах світу.

Співрозмовники також обговорили можливості розвитку двосторонньої співпраці України та Еквадору, зокрема в безпековій сфері, цифровізації, торгівлі сільськогосподарською продукцією.

Окрему увагу було приділено перспективі організації саміту Україна – Латинська Америка.

Володимир Зеленський запросив Даніеля Нобоа здійснити візит в Україну.

Читайте також: Зеленський обговорив із Макроном наступний пакет оборонної допомоги

Як повідомляв Укрінформ, також Зеленський зустрівся з президентом Республіки Парагвай Сантьяго Пеньєю та Президентом Уругваю Луїсом Лакальє Поу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-