Порошенко збирається оскаржити в суді скасування його закордонного відрядження

Порошенко збирається оскаржити в суді скасування його закордонного відрядження

Укрінформ
Народний депутат Петро Порошенко має намір подати позов до суду через скасування його відрядження за кордон.

Про це він повідомив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Я дав доручення своїм адвокатам, і сьогодні-завтра буде подана низка юридичних документів. Перше - заява про злочин, про порушення кримінальної справи проти керівництва парламенту, яке прийняло незаконне рішення... Також прийнято рішення про оскарження незаконної постанови уряду, яке всупереч законодавству України, всупереч Конституції, коли нормативними актами Кабінету міністрів обмежується діяльність народних депутатів", - сказав Порошенко.

За його словами, у Польщі передбачалися зустрічі із керівництвом Сейму, зокрема, планувалося обговорення питання щодо перевізників. Після цього була передбачена поїздка до США, яка мала тривати 2-7 грудня. Порошенко заявив, що у Вашингтоні планувалися зустрічі з керівниками комітетів Конгресу США.

Читайте також: СБУ: Порошенко мав зустрітися з Орбаном - цим би скористалася Росія

Політик також підтвердив, що у межах відрядження планувалися його зустрічі з лідерами "держав-скептиків щодо членства України в ЄС", маючи на увазі Угорщину та Словаччину.

Як повідомлялося, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко 1 грудня заявив, що прикордонники не випустили його у відрядження до Польщі та США.

Речник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі Укрінформу повідомив, що прикордонники не випустили Порошенка за кордон через те, що його відрядження було скасовано.

Читайте також: Лещенко застеріг політиків щодо використання їхніх заяв російською пропагандою

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко підтвердив, що він підписав розпорядження про скасування закордонного відрядження Петра Порошенка.

Своєю чергою Голова ВР Руслан Стефанчук заявив, що керівництво парламенту погоджує не всі заяви на відрядження, оскільки окремі депутати "розпочали певні маніпуляції та зловживання".

Фото з сайту prm.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-