Глава МЗС Швейцарії в ОБСЄ закликав Росію вивести війська з України

Глава МЗС Швейцарії в ОБСЄ закликав Росію вивести війська з України

Укрінформ
Швейцарія однозначно підтримує Україну та український народ і закликає Росію негайно вивести війська з української території.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс під час виступу на пленарній сесії Ради міністрів ОБСЄ у Скоп’є.

"Я ніколи не втомлюся повторювати це: Росія повинна вивести свої війська з суверенної території України. Швейцарія однозначно підтримує Україну та український народ у ці жахливі часи", - сказав він.

За словами швейцарського міністра, агресія РФ проти України є "головним викликом для нашої безпеки".

Читайте також: Австрія в ОБСЄ заявила про виключну відповідальність Путіна за припинення війни

Він також наголосив на необхідності притягнення до відповідальності винних у злочинах, скоєних під час російської агресії в Україні: "Не може бути миру без справедливості для жертв та їхніх родин".

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 30 листопада, у місті Скоп'є розпочалося дводенне щорічне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Євросоюз у своїй заяві закликав Росію негайно припинити свою війну проти України та повністю і беззастережно вивести всі війська і техніку з усієї її території. До заяви ЄС приєдналися Північна Македонія, Чорногорія, Албанія, Молдова, Боснія та Герцеговина, Грузія, Ісландія, Сан-Марино та Україна.

Фото: sda-ats

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-