Справу підозрюваного у держзраді ексдепутата Деркача скерували до суду

Справу підозрюваного у держзраді ексдепутата Деркача скерували до суду

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура 29 листопада скерували до суду справу за обвинуваченням народного депутата України III—IX скликань у державній зраді та незаконному збагаченні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАБУ.

"Як встановило слідство, обвинувачений упродовж 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тис. дол. США від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що він, зокрема, вчиняв дії, спрямовані на дискредитацію іміджу України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин між США та Україною, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

САП і НАБУ кваліфікують дії ексдепутата за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 Кримінального кодексу України.

Розслідування цих фактів НАБУ та САП здійснювали за оперативного супроводу департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

В липні 2022 року під час низки обшуків НАБУ та САП виявили та вилучили матеріали, які свідчили про тривалу підривну діяльність обвинуваченого, його сталі зв’язки з представниками держави-агресора та колаборантами.

У зв’язку з переховуванням за кордоном, про підозру екснардепу повідомили заочно та оголосили у розшук.

Читайте також: Рада достроково припинила повноваження Медведчука, Козака, Деркача та Кузьміна

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2022 року правоохоронці заочно оголосили підозру в державній зраді та незаконному збагаченні народному депутату України III—IX скликань Андрію Деркачу. У зв'язку з переховуванням від слідства фігурант був оголошений у розшук.

У жовтня 2022 року суд заочно арештував народного депутата Деркача, якого підозрюють у держзраді.

У вересні 2023 році правоохоронці заявили, що завершили досудове розслідування у справі Деркача.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-