Під час апогею розстрілів 20 лютого Янукович говорив із Путіним вісім разів - прокурор

Під час апогею розстрілів 20 лютого Янукович говорив із Путіним вісім разів - прокурор

Ексклюзив
Укрінформ
Під час апогею розстрілів 20 лютого 2014 року колишній президент Віктор Янукович спілкувався з президентом Росії Володимиром Путіним вісім разів. У цей час тодішній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко розмовляв з міністром внутрішніх справ Росії Володимиром Колокольцевим шість разів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів прокурор у “справах Майдану” Денис Іванов.

“Слідство встановило численні комунікації між президентами і керівниками силових блоків обох країн. Безпосередньо під час апогею розстрілів 20 лютого у період з 9 по 17 годину зафіксовано 8 телефонних з’єднань між Путіним і Януковичем. Захарченко з Колокольцевим спілкувався у цей час 6 разів”, - сказав прокурор, відповідаючи на запитання, чи був вплив на події Майдану з боку Росії.

“Якщо говорити про період 18-20 лютого, то Янукович спілкувався з Путіним 11 разів. За ці дні Захарченко мав 12 з’єднань з міністром внутрішніх справ Росії Колокольцевим, а голова СБУ Якименко тричі розмовляв з директором ФСБ Бортниковим”, - додав прокурор Іванов.

Читайте також: Після втечі Янукович не виїжджав з Росії - прокурор

За його словами, слідству не відома тема цих розмов, оскільки вони відбувалися через захищений спеціальний урядовий зв’язок.

“В нашій історії відомо лише про один факт, коли президента записували. Це робив майор Мельниченко у кабінеті Кучми. Шкода, що Януковича ніхто не писав. Принаймні ми про це не знаємо. Можливо, щось цікаве і було б (посміхається - ред.)”, - зазначив прокурор.

Читайте також: Янукович наказав стріляти по майданівцях близько 7 ранку 20 лютого - прокурор

Як повідомлялося, 4 жовтня поточного року Державне бюро розслідувань завершило слідство у справі стосовно експрезидента Віктора Януковича за організацію розгону та розстрілів демонстрантів 18 – 20 лютого 2014 року. Обвинувальний акт направили до суду. Окрім Януковича, у вчиненні злочинів проти майданівців обвинувачуються колишні міністр внутрішніх справ Захарченко, голова СБУ Якименко, міністр оборони Лебедєв та інші силовики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-