Вступ в ЄС: Рада ухвалить євроінтеграційні закони до оголошення про початок перемовин - Стефанчук

Вступ в ЄС: Рада ухвалить євроінтеграційні закони до оголошення про початок перемовин - Стефанчук

Укрінформ
Верховна Рада ухвалить усі євроінтеграційні законопроєкти до моменту оголошення політичного рішення про початок перемовин про вступ держави до Європейського Союзу.

Про це Голова ВР Руслан Стефанчук заявив під час пресконференції з головою Європейського парламенту Робертою Мецолою у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу в українському парламенті окреслила точкові питання, які Україні необхідно врегулювати. За словами Стефанчука, йдеться про збільшення штату Національного антикорупційного бюро, удосконалення декларування, зміни до Закону "Про національні меншини (спільноти) України".

Голова ВР підкреслив, що на останньому засіданні український парламент ухвалив у першому читанні два законопроєкти, пов’язані з врегулюванням вищезазначених питань.

“До моменту ухвалення рішення (про початок перемовин про членство України в ЄС — ред.) український парламент ухвалить ці документи у другому читанні. До моменту ухвалення цього рішення Україна не дасть нікому приводів сумніватися в тому, що ми відповідаємо копенгагенським критеріям і заслуговуємо на початок перемовин про повноцінне членство”, — наголосив спікер українського парламенту.

Читайте також: Рада і Європарламент підписали меморандум про взаєморозуміння

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України до ЄС.

У грудні цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.

Фото: Руслан Стефанчук/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-