МЗС визначився з кандидатурою на посаду посла України у Чехії

МЗС визначився з кандидатурою на посаду посла України у Чехії

Укрінформ
Київ визначився із кандидатурою на посаду нового посла України в Чеській Республіці.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ і колишній посол України в Чехії Євген Перебийніс на чеському ТБ, передає Укрінформ з посиланням на Radio Prague International.

«Шкода, але, як виявилося, у сьогоднішніх умовах важко знайти кандидатуру, яка б добре відповідала цій посаді. Однак можу вас запевнити, що ми вже знайшли таку кандидатуру. Сподіваюся, що дуже скоро український посол, і, як на мене, дуже хороший, опиниться в Празі», – сказав Перебийніс.

Водночас він не зміг повідомити, чи прибуде новий посол до Чехії до кінця року, а також не назвав його ім'я відповідно до традицій дипломатії.

Посада посла України в Чехії залишається вакантною майже півтора року після того, як Євген Перебийніс обійняв посаду у МЗС.

Читайте також: Президент призначив нових заступників командувача Нацгвардії

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова зазначила у понеділок, що Євген Перебийніс «настільки твердо і рішуче встановив правила співпраці, що формальна відсутність посла не є серйозним ускладненням». З іншого боку, півтора року, протягом яких йшла ротація, міністр вважає великим терміном.

Раніше тижневик Respekt писав, що українське диппредставництво у Чехії може очолити чинний посол України в Польщі Василь Зварич.

Нині дипломатичне представництво України у Чехії очолює тимчасовий повірений у справах Віталій Усатий.

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Чехії Радека Пеха.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-