Зеленський зустрівся з главою Швейцарії - говорили про розмінування та Формулу миру

Зеленський зустрівся з главою Швейцарії - говорили про розмінування та Формулу миру

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із Президентом Швейцарії Аленом Берсе гуманітарне розмінування, Формулу миру та використання заморожених прибутків з активів країни-агресора.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Інстаграмі.

"Важлива й продуктивна зустріч із Президентом Швейцарії Аленом Берсе. Обговорили питання гуманітарного розмінування, використання заморожених прибутків з активів країни-агресора, Формулу миру", - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що Україна цінує допомогу, яку надає Швейцарія для відновлення інфраструктурних об’єктів.

Як повідомляє Офіс Президента, глава держави високо оцінив роль Швейцарії у процесі гуманітарного розмінування, зокрема її готовність прийняти у 2024 році другу Міжнародну донорську конференцію з гуманітарного розмінування в Україні.

Також Зеленський подякував за вагому гуманітарну допомогу, надану Україні з початку повномасштабного вторгнення.

"Дякую за ваш візит. Це дуже сильний меседж для українців у всьому світі, що ви вирішили відвідати Україну в особливий день нашої історії для всіх наших родин – у 90-ті роковини Голодомору. Також дякую за вашу участь у сьогоднішній скорботній церемонії. Ми горді, що маємо таких партнерів, які взяли участь у церемонії в цей особливий день для нашої країни", – наголосив він.

Відео: ОПУ

Президент України висловив сподівання на позитивне рішення нового парламенту Швейцарії щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Зеленський також відзначив проактивну позицію Швейцарії в питаннях притягнення російського агресора до відповідальності, зокрема її приєднання до коаліції держав зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Читайте також: Генпрокурор України і президент Швейцарії вшанували пам'ять жертв росіян у Бучі

Як повідомляв Укрінформ, Берсе взяв участьу заходах до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-