Спікери парламентів України та Фінляндії обговорили притягнення Росії до відповідальності

Спікери парламентів України та Фінляндії обговорили притягнення Росії до відповідальності

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі зі спікером Парламенту Фінляндії Юссі Халла-Ахо обговорили питання притягнення Росії до відповідальності, компенсації збитків і блокування російських активів.

Про це Голова українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Вітаю у Києві Спікера Парламенту Фінляндії Юссі Халла-Ахо. Візит до України у такі дні — дні вшанування памʼяті жертв Голодомору 1932-33 років — безумовно є проявом солідарності з Українським народом», - ідеться у повідомленні.

Стефанчук подякував Фінляндії за всебічну підтримку України — політичну, військову, гуманітарну, фінансову й консультативну.

Окремі слова вдячності він висловив за 20-й пакет оборонної допомоги.

«Також зазначив, що Україна твердо підтримує рішучі дії Уряду Фінляндії, спрямовані на нейтралізацію зусиль росії щодо використання мігрантів як знаряддя гібридного впливу. РФ розуміє лише одну мову — мову сили», - наголосив Стефанчук.

У цьому контексті співрозмовники обговорили питання притягнення Росії до відповідальності, компенсації збитків і блокування російських активів.

Читайте також: РФ має бути притягнута до відповідальності за війну проти України - Мін'юст Канади

Обговорили також шлях України в ЄС і НАТО. Стефанчук наголосив, що Україні важлива підтримка Фінляндії та висловив вдячність за неї.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук провів зустріч із делегацією Світового конгресу українців на чолі з президентом Павлом Ґродом.

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-