Рада до весни має виконати ще чотири євроінтеграційні вимоги - Кондратюк

Рада до весни має виконати ще чотири євроінтеграційні вимоги - Кондратюк

Ексклюзив
Укрінформ
Верховна Рада України має виконати ще чотири євроінтеграційні вимоги до весни наступного року.

Про це заступниця Голови ВРУ Олена Кондратюк розповіла в коментарі Укрінформу.

За її словами, український парламент, по-перше, має ухвалити зміни до Закону "Про національні меншини (спільноти) України", чого найбільше вимагає Угорщина, по-друге, підтримати зміни до Закону "Про Конституційний Суд України", по-третє, посилити самостійність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (законопроєкт №10060), по-четверте, збільшити штат Національного антикорупційного бюро (законопроєкт №10203-1).

"Верховна Рада України зробить частину з цього переліку до 14 грудня (до саміту Європейського Союзу – ред.), частину ми можемо зробити, наприклад, за січень, до кінця січня. А загалом, нам дуже важливо виконати свої зобов‘язання до весни, щоб не було жодних перепон для перемовин про вступ України до ЄС. ВРУ це зробить", – підкреслила віцеспікерка українського парламенту.

Кондратюк висловила переконання, що політичне рішення щодо початку перемовин про вступ України до Євросоюзу буде ухвалено, адже більшість країн-членів ЄС орієнтуються на Європейську комісію.

"Єдине питання виникає з Угорщиною, яка вимагає змін до Закону "Про національні меншини", зокрема в частині мови та освіти. Ми маємо це проговорити і вирішити. Зараз цим займається комітет ВР із прав людини, а також перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко", – додала заступниця Голови ВРУ.

Читайте також: Шарль Мішель розповів, як виборюватиме позитивне рішення для України на саміті ЄС у грудні

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

У грудні цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-