Зеленський про заяви Трампа: Віддати території - це не «мирний план»

Зеленський про заяви Трампа: Віддати території - це не «мирний план»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський висловив готовність вислухати «мирний план» колишнього лідера США Дональда Трампа щодо війни, однак Україна не буде віддавати РФ свої території.

Про це він сказав в інтерв'ю Fox News, передає Укрінформ.

«Я готовий (вислухати Трампа – ред.). Якщо у нього є дуже конкретний "мирний план", він може поділитися ним зі мною. Так, ми можемо зупинити цю війну, якщо ми віддамо Росії Донбас і Крим. На мою думку, наша країна не буде готова до такого мирного плану. І це не мирний план», – сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, експрезидент США і один із претендентів у кандидати на цю посаду на наступних виборах Дональд Трамп заявив, що після перемоги на президентських виборах 2024 року швидко врегулює війну між Росією та Україною.

Читайте також: The Economist назвав Трампа найбільшою загрозою для світу

Після цього Зеленський запросив його відвідати Україну. «Я запрошую (в Україну – ред.) президента Трампа. Якщо він зможе приїхати сюди, мені знадобиться … 24 хвилини, щоб пояснити президенту Трампу, що він не може керувати цією війною. Він не може забезпечити мир через Путіна», — сказав Зеленський в ефірі NBC «Meet the Press» раніше цього місяця.

Читайте також: Більше зброї для України підтримують 55% американців

У відповідь Трамп заявив, що зараз це недоречно через «конфлікт інтересів», оскільки Україна веде справу з адміністрацією Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-