Дуда запевнив у підтримці Польщею України в 10-ту річницю Революції Гідності

Дуда запевнив у підтримці Польщею України в 10-ту річницю Революції Гідності

Відео
Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда в 10-ту річницю Революції Гідності запевнив про підтримку Варшавою боротьби України з російською агресією й інтеграції України до ЄС і НАТО.

Про це йдеться у зверненні глави польської держави до українського народу, оприлюдненому у вівторок в соцмережах Канцелярії президента РП, передає Укрінформ.

Як підкреслив Дуда, 10 років тому українці висловили “свідоме та чітке бажання бути невід’ємною частиною західного світу та прихильність до його цінностей”. Водночас 10 років після подій, коли вулицями Києва текла кров невинних людей, яких вбивав режим Януковича, “ці постулати є ще більш актуальними”.

Дуда нагадав, що відразу після перемоги Майдану Росія розпочала дії щодо знищення територіальної цілісності України і захоплення східних і південних регіонів країни.

Читайте також: Зеленський відзначив символічність візитів Санду і Мішеля до Києва у День гідності та свободи

“2014 рік став прелюдією до повномасштабної агресії Росії, свідками якої ми зараз є. Його мета – позбавити вас незалежності та придушити ваші євроатлантичні прагнення”,- наголосив Дуда.

Польський лідер наголосив, що від початку масових протестів на Майдані поляки підтримували зусилля українців щодо поглиблення інтеграції з Європою.

“Це актуально і сьогодні. Польща була першою країною, яка після початку російської агресії закликала негайно надати Україні статус кандидата до ЄС. Кілька днів тому Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори з Україною про вступ до ЄС. Це великий успіх, з яким я вас вітаю, але водночас і величезний виклик”,- наголосив Дуда.

Відтак, він запевнив, що Польща незмінно стоятиме пліч-о-пліч з Україною у боротьбі з агресором, оскільки розуміє, яку велику ціну треба заплатити за свободу і незалежність.

Читайте також: Рада ухвалила заяву до річниці Євромайдану та подій Революції Гідності

“Ми допомагатимемо вам на вашому шляху до ЄС і НАТО, оскільки якомога швидше хочемо бачити вас в нашій європейській родині”,- підкреслив польський лідер.

Дуда наголосив, що для нього і поляків фундаментальне значення має вільна і незалежна Україна і хороші партнерські відносини між обома країнами.

Як повідомлялося, в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

Його встановлено указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії – Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-