Україна має залишатися в центрі уваги світової спільноти - міністр оборони Естонії

Україна має залишатися в центрі уваги світової спільноти - міністр оборони Естонії

Укрінформ
Міністр оборони Естонії Ханно Певкур під час візиту до Канади заявив, що Україна має залишатися в центрі уваги світової спільноти.

Про це повідомляє ERR, передає Укрінформ.

"Ми (Естонія і Канада – ред.) маємо спільні погляди на допомогу Україні - різні кризи не можуть затьмарити варварські воєнні злочини Росії та відволікти нашу увагу і зусилля від підтримки України", - сказав Певкур.

Читайте також: Україна більш адаптована до війни, ніж РФ - глава Міноборони Естонії

Він також заявив про важливість інновацій у допомозі Україні.

"У руках прихильників України є політична, економічна та військова сила, яка значно перевищує ту, що є в розпорядженні Росії. Якщо ми правильно її використаємо, ми зможемо перемогти агресора", - сказав він.

Естонський міністр підкреслив, що перемога України відіграватиме вирішальну роль у формуванні євроатлантичного середовища безпеки на десятиліття вперед.

Читайте також: Міністри оборони України та Естонії обговорили співробітництво та допомогу Україні

Він також наголосив на необхідності інвестувати в армію та оборонно-промисловий потенціал.

"Якщо виникне потреба, нам доведеться почати захищати Альянс незалежно від того, готові ми до цього чи ні. В останньому випадку, однак, нам доведеться заплатити набагато більшу ціну на полі бою. Цей ризик зменшується завдяки добре оснащеним, перевіреним оборонним планам і високому рівню обороноспроможності, який може бути забезпечений лише завдяки збільшенню інвестицій в оборону в усьому Альянсі", - сказав Певкур.

Читайте також: Створення оборонного фонду для України відповідає інтересам усього ЄС - міністр оборони Естонії

Як повідомляв Укрінформ, раніше Ханно Певкур заявляв, що українська армія показує приклад адаптації та використання нового озброєння.

 Фото: Kermo Benrot

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-