Кабмін пропонує створити Держреєстр осіб, постраждалих унаслідок агресії РФ

Кабмін пропонує створити Держреєстр осіб, постраждалих унаслідок агресії РФ

Законопроєкт
Укрінформ
Кабінет міністрів пропонує створити Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Як передає Укрінформ, відповідний законопроєкт №10256 ""Про облік осіб, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України" зареєстровано у парламенті, повідомив у Телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Кабінетом міністрів України зареєстровано у Верховній Раді України проєкт Закону «Про облік осіб, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України» (реєстр. № 10256)", - написав він.

За словами Мельничука, законопроєкт пропонує визначити правові та організаційні засади створення та функціонування Державного реєстру осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, в якому забезпечуватимуться облік громадян, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії РФ.

Читайте також: В Україні знімають документальний фільм про дітей, які постраждали через війну

Крім цього, у документі передбачено інформаційні обміни між державними інформаційними системами в частині обліку інформації про громадян, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії РФ, та облік видатків державного та місцевих бюджетів, бюджетів соціальних фондів, пов’язаних з наданням допомоги та підтримки ц3им категоріям громадян.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня Офіс генерального прокурора оприлюднив інформацію, відповідно до якої унаслідок дій російських військ в Україні наразі вже постраждало понад 1 138 дітей, 508 загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-