Дубінському оголосили підозру в організації схеми виїзду ухилянтів

Дубінському оголосили підозру в організації схеми виїзду ухилянтів

Фото
Укрінформ
СБУ та Держбюро розслідувань оголосили чинному народному депутату підозру в організації схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини.

Для реалізації оборудки парламентар використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити «потрібних людей» у систему «Шлях» нібито як волонтерів.

Частину документів, необхідних для втечі «клієнта» за межі України, підозрюваний зберігав у свого експомічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у директора підконтрольної громадської організації.

Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили флеш-носії та мобільні телефони з доказами незаконної діяльності, печатки, листи, договори й інші документи, використані для внесення недостовірних відомостей до системи «Шлях».

На депутата зібрана доказова база. Йому інкримінується вчинення злочину, передбаченого ст. 332 КК (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Директору залученої громадської організації оголошена підозра за тією ж статтею.

Підозрюваним загрожує до семи років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада ДБР спільно з СБУ проводили обшуки за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон. Розглядалася версія причетності до протиправної схеми народного депутата України Олександра Дубінського.

Читайте також: У депутата Дубінського проводять обшуки - ЗМІ

Правоохоронці провели сім одночасних обшуків у приміщенні громадської організації, її керівника та засновників, місцях їх проживання, а також в інших осіб, які брали участь в організації незаконного перетину кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-