Переговорів на умовах РФ не буде: Подоляк закликає не підігравати роспропаганді

Переговорів на умовах РФ не буде: Подоляк закликає не підігравати роспропаганді

Укрінформ
В Офісі Президента закликають припинити свідомо догравати російські пропагандистські ігри, війна в Україні не перейде в затяжний конфлікт, і переговорів на умовах РФ не буде.

Про це написав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Будь ласка, припиніть свідомо догравати російські примітивні пропагандистські ігри. Насправді немає й не буде переходу війни в затяжний формат (переговори про обсяги зброї тривають, інвестиції у виробництва йдуть, стратегії корегуються); немає й не буде переговорного процесу на умовах Росії, оскільки це не долає проблеми війни, а, навпаки, її масштабує; працюють – і дуже ефективно – санкції (але потрібно долати проблему приватних посередників із третіх країн, що частково дають змогу обходити санкції); військове та політичне керівництво України перебуває в постійному ефективному спілкуванні на різних майданчиках – Ставка, Військовий кабінет – та вкрай зацікавлене в застосуванні максимально дієвих технологій знищення російського окупаційного угруповання", – зазначив Подоляк.

Він підкреслив, що останнім часом активно в інформпросторі поширюються чотири головні пропагандистські ідеї фікс Росії: "заморожений конфлікт", "переговори", "санкції не працюють", "серед військово-політичного керівництва України розкол".

"Перекладаю з російсько-пропагандистської на об'єктивну: "РФ категорично боїться військового програшу та продовження тиску по лінії фронту", "РФ потрібна лише капітуляція України та збереження за собою хоча б частини окупованих територій", "ресурсне виснаження Росії надто очевидне, військові виробництва депресовані, відбувається постійний пошук витратників в Ірані/КНДР", "РФ категорично хоче спровокувати внутрішньополітичну кризу в Україні, щоб не програти", – написав радник керівника ОП.

Читайте також: Подоляк: Немає жодних можливостей для переговорів і компромісів з Путіним

Як повідомлялося, минулого тижня низка медіа повідомила, що представники США і Євросоюзу начебто почали обговорювати з Україною можливі мирні переговори з Росією для припинення війни. У відповідь на ці повідомлення Президент Володимир Зеленський заявив, що на нього ніхто не тисне в цьому питанні.

Згодом представник Держдепартаменту США Ведант Пател сказав, що Адміністрації США нічого не відомо про будь-які обговорення з українською стороною, які могли б спонукати Київ до "мирних переговорів" з Росією, щоби прискорити завершення війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-